Burchell's Zebra | Underart til Steppezebraen
« Tilbage

Burchell's Zebra

Videnskabeligt navn: Equus burchelli

Underarter: Grant's Zebra (E.b. böhmi) Chapman's Zebra (E.b.antiquorum)

Udbredelse: Burchell's Zebra: Botswana og Sydafrika. (den ægte burchell's zebra er uddød). Grant's Zebra: Mozambique, Tanzania, Kenya, Uganda og Ethiopien. Chapman's Zebra: Sydafrika, Mozambique, Zimbabwe, Botswana, Namibia, Angola, Zambia.

Levested: Åben bush og græssletter.

Beskrivelse: Hestelignende dyr der opnår en vægt på 350 kg og en højde målt over skuldrene på ca.130 cm. Skindet er stribet i hvid og brunsorte nuancer. Farven og striberne er forskellige fra art til art: Burchell’s Zebra: (uddød) Grant's Zebra: Sorte og hvide striber, der når helt ned til hovene. Chapman's Zebra: Sorte og hvide striber, der kun når halvt ned af benene. Oven i de hvide striber kan der ligge rødbrune skyggestriber. Hos begge ovennævnte arter går striberne ind under bugen.

Jagtmetode: Pürsch. Ofte anvendes der også "donkey walk" hvor to personer går bag hinanden. Den bageste person går let foroverbøjet. Ideen er at man skal prøve at ligne et firbenet dyr, og derved have mulighed for at komme tættere på.

Bedste Trofæ: Skindet er trofæet, og måles ikke op.

Jagtbar i: Grant's Zebra: Mozambique, Tanzania, Ethiopien. Chapman's Zebra: Sydafrika, Mozambique, Zimbabwe, Botswana, Namibia, Zambia.