Information om jagt på den udbredte Grey Duiker
« Tilbage

Duiker, Grey/Duiker, Grimm's (Common)

Videnskabeligt navn: Sylvicapra Grimmia

Underarter: Klasificeringen af underarter er der en del uenighed om med denne art. Vi har derfor valgt kun at medtage to: Western bush duiker og East African bush duiker.

Udbredelse: Fra ørkengrænsen i Nordafrika til Afrikas sydspids, med udtagelse af den vestafrikanske regnskov.

Levested: Da arten er en typisk bushduiker lever den som navnet antyder i næsten alle former for bush samt i udkanten af regnskovene i Vestafrika.

Beskrivelse: Lille gråbrun antilope med en kropsvægt på 15 - 18 kg. og en skulderhøjde 45 - 60 cm. Har som en del af duikerarterne en karakteristisk hårtot mellem hornene.

Jagtmetode: Anstand og pürsch.

Jagtbar i: Stort set i samtlige lande med trofæjagt syd for den sydlige ørkengrænse i Nordafrika.