« Tilbage

Hundyr

Hunddyr består af adskillige vildtarter: kronvildt, dåvildt, bukkevildt og vildsvin.

Kronvildt/kronhind

Videnskabeligt navn: Cervus elaphus

Udbredelse: Holder til i Europa, dele af det nordlige Afrika og vestlige Asien. Den er blevet indført i Australien, New Zealand, Chile og Argentina.

Levested: Denne art er for det meste skovdyr, men i visse områder, så som Skotland, kan de også findes i heder og i bjergområder.

Beskrivelse: Kronhinden er mindre end hannerne, og i modsætning til hannerne bærer hunnen ikke gevir. Typisk har hunnen en længde på mellem 160-210 cm og vejer mellem 120-170 kg. De fleste europæiske kronhinder har rødbrun pels om sommeren. Men farven kan variere til grå eller lysebrun afhængigt af habitatet. Elgen er den eneste europæiske hjorteart, der er større. Det største kendetegn er dens karakteristiske korte, cremefarvede hale.

Jagtmetode: Drivjagt, afventning, pürsch.

Jagtbar i: Polen

Dåvildt/dåhind

Videnskabeligt navn: Dama dama

Udbredelse: Vesteuropa, men er også blevet indført i mange lande over det meste af verden.

Levested: Foretrækker løv- eller blandet skov, med tæt bevoksning og tæt på åbne naturområder og landbrugsjord. Ofte i åbent skov, undertiden i marskområder og enge

Beskrivelse:

Mindre end kronhjorten. dåhinder er mindre end bukke og bærer ingen gevirer. Typisk når de en længde på mellem 130-150 cm, med en skulderhøjde på 75-85 cm og vejer mellem 30-50 kg. Almindelig kastanjebrun i farven, og om sommeren har hinden hvide pletter, om vinteren er pelsen mørkere og uden pletter. Det lyse område omkring halen er sortkantet, mens halen er lys med en sort stribe.

Jagtmetode: Drivjagt, afventning, pürsch.

Jagtbar i: Polen

Bukkevildt/råbuk

Videnskabeligt navn: Capreolus capreolus

Udbredelse: Holder til på enkelte øer, dele Asien og det meste af Europa, pånær det nordlige Skandinavien

Levested: Skovområder, med åbne arealer og adgang til marker. I nogle områder kan den også leve i åbne landbrugsområder, så længe der er adgang til både mad og skygge.

Beskrivelse: Mindre end både kron- og dåhinder. Typisk når de en længde på mellem 95-135 cm, med en skulderhøjde på 65-75 cm og vejer mellem 15-35 kg. Den bærer ingen opsats. Har et relativt lille hoved med en kort snude. Generelt er kroppen rødbrun med et gråligt ansigt. Om sommeren kan pelsen være gyldenrød, mens den om vinteren er mørkere hen imod brun eller endog sort. Har en lille hvid hjerteformet område ved halen (hannen har et nyreformet område).

Jagtmetode: Drivjagt, afventning, pürsch.

Jagtbar i: Polen

Vildsvin

Videnskabeligt navn: Sus scrofa

Udbredelse: Alle europæiske lande med undtagelse af de britiske øer, det sydlige Italien og Sydlige Grækenland. Findes også i dele af Asien.

Levested: Skov med tæt bevoksning, ofte i nærheden af græsområder.

Beskrivelse:

Et tætbygget medlem af svinfamilien med relativt tynde ben. Generelt mørkebrun i farve. Denne art viser meget udpræget seksuel dimorfi. Hunnerne er 5-10% mindre og 20-30% lettere end mændene. I gennemsnit når de en vægt på 60-80 kg, med en skulderhøjde på 70 cm og længden på 145 cm. Hunnen mangler de fremtrædende tænder og manen, der løber ned ad ryggen, der kan ses hos hannen. Maksimal størrelse og vægt bestemmes i høj grad af habitorielle faktorer.

Jagtmetode: Drivjagt, afventning, pürsch.

Jagtbar i: Polen

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser