Bøffeljagt med Diana

Bøffeljagt

Historisk set var det løven og elefanten, som løb med opmærksomheden blandt The Big Five tilbage i afrikajagtens guldalder frem til Anden Verdenskrig. De var store, smukke og særdeles eksotiske dyr, og set med vestlige øjne kunne disse to arter ikke overgås som trofæ. Bøflen derimod blev ofte set på som en stor ko, og køer kendte man jo hjemme fra Europa. Sådan var holdningen dengang, i hvert fald blandt de europæere som dengang aldrig havde sat deres fødder i Afrika. Bøflen var den mindst betydningsfulde. Helt anderledes var holdningen dog blandt de som jager The Big Five. Her blev bøflen ofte betragtet som den mest betydningsfulde og udfordrende art at jage blandt De Fem Store. Jagten var fysisk, stillede store krav til jagtlige færdigheder og risikoen var reel, for bøflerne var både snedige og beregnende, og kunne pludselig finde på at dukke op ud af ingenting lige bag jægerne. I nyere tid har de fleste dog fået øjnene op for, hvor spektakulært et dyr bøflen reelt er, ikke mindst som jagtobjekt. Mange vil i dag nok betragte bøflen som den ypperligste jagtlige udfordring, som Afrika har at byde på.

Det vilde Afrika

At jage Ugandas vilde bøfler er en fantastisk oplevelse, ikke bare i forhold til jagt, men i høj grad også i forhold til kultur. De vilde bøfler lever nemlig ikke steder, hvor turister normalt kommer, og derfor oplever man under bøffeljagerne det ægte Afrika og de ægte afrikanere. Afrika er som bekendt både smukt og brutalt, men blandt befolkningen som bor i små grupper i bushen, mødes man stort set altid med store smil, interesse og gæstfrihed. Det samme gør sig gældende i landene Zambia og Mozambique. Her jager man også i den vilde bush langt fra, hvor turister kommer, hvilket giver en oplevelse for livet. Både Zambia og Mozambique består for en stor del af gigantiske vådområder, hvilket giver gode forhold for bøflerne, som netop tiltrækkes af denne type habitat. Samtidig jager man ofte i tæt rørskov, hvilket gør den jagtlige oplevelse meget intens og spændende.

Dansk guide

I Zambia har man via Diana Jagtrejser mulighed for at jage med PH’en Thor Kirchner, som må betegnes som dansk, selvom han er født og opvokset i det centrale Afrika, og i dag er fast bosat i Zambia. Thor er en særdeles erfaren PH. og taler både flydende dansk og engelsk, hvilket giver en ekstra tryghed, når det nu engang er farligt vildt man jager. 

Mozambique som jagtland

Mozambique er et jagtland i udvikling, og vel at mærke et fantastisk spændende jagtland. Grundet sit særlige habitat og nogle af verdens største naturparker, råder Mozambique over nogle af de mest eftertragtede vildtarter som flodheste, krokodille, Sable, Elefant, Leopard og en lang række antiloper. Fiere af disse arter kan endda kombineres med jagten på bøffel. En særlig fordel ved Mozambique er endvidere, at de enorme ufremkommelige rørskove i vådområderne tillader, at vildtet kan holde sig skjult for mennesker en stor del af sit liv, og således er der i Mozambique altid muligheden for, at et trofæ i drømme-klassen dukker op under jagten.

Zimbabwe er et sikkert valg

Der sker meget i Zimbabwe på den politiske scene i disse år. Det har der sådan set altid gjort. Man hører også somme tider om uroligheder i landet, hvilket man i øvrigt også gør i Mozambique. Det skal man dog ikke lade sig skræmme af, men blot tænke på hvor gigantiske de afrikanske lande er. Mozambique er en smule større end Tyskland og Zimbabwe en smule mindre. Hvis der er uroligheder i en enkelt tysk by, er det ikke ensbetydende med at Tyskland generelt er usikkert at jage i og det samme er tilfældet i Afrika. Især Zimbabwe har et særdeles professionelt drevet jagtvæsen, primært holdt i gang af jagtudbydere fra udlandet, som kommer med penge til både stat og lokalbefolkning, hvorfor man generelt er særdeles velkommen. Selv om man hører meget om Zimbabwe i medierne, er landet dog nok et af de meste sikre lande man kan jage ægte vilde bøfler i, både i forhold til sikkerhed og til at få det trofæ, man er kommet efter.

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser