Namibia - nye toner i farmjagten

Tekst og foto: Rune Fich Weischer d. 1/3

En moderne jagttype i Afrika

Der er ingen tvivl om, at Sydafrika har været toneangivende i skabelsen af de såkaldte ”farmjagter”, hvor man bor på en farm med alle moderne bekvemmeligheder, beliggende midt i et revir med fantastiske jagtmuligheder. Denne type jagt er den perfekte løsning, hvis man f.eks. har familien med eller hvis man jager flere venner sammen. Der er nemlig god plads til både de jagtlige udfoldelser og det sociale element; begge dele i dejlige omgivelser og endda i et prisniveau, hvor de fleste kan være med.

Populært koncept

Konceptet ”farmjagt” er faktisk blevet så populært, at også andre lande forsøger at gøre konceptet efter. Både i New Zealand, Argentina og i de amerikanske Sydstater findes i dag jagtfarme, som ganske vist byder på lidt andre vildtarter, men ellers fungerer efter samme skabelon som i Sydafrika. Argentina har i nogen grad haft succes med deres farmjagter, mens jagtformen i de øvrige lande har fået en noget mere lunken modtagelse af forbrugerne. Sydafrika ér og bliver bare i særklasse, hvad farmjagterne angår! Men… Ét land har formået at skabe farmjagter, som er mindst ligeså attraktive som de Sydafrikanske. Nemlig Namibia.

Fantastisk Namibia

Med sin placering nordvest for Sydafrika besidder Namibia mange af de samme elementer som Sydafrika, men har dertil en lang række fordele, hvoraf den største er, hvor tyndtbefolket landet er. Selvom Namibia næsten er halvt så stort som Sydafrika i areal, så har landet kun omkring 2,5 millioner indbyggere mod Sydafrikas omkring 56 millioner. Dét mærker man i samme øjeblik, man lander i Windhoek, landets hovedstad. Med sine kun 265.000 indbyggere er byen på størrelse med en gennemsnitlig afrikansk provinsby, og stemningen bærer præg deraf. Hjælpsomheden er stor, smilene mange og man kan uden problemer færdes sikkert både i og omkring lufthavnen. Det samme gælder i øvrigt også den øvrige del af landet. I et tyndtbefolket land som Namibia skal man heller ikke langt udenfor byerne, før bushen begynder. Som gammel tysk koloni er Namibias farme anlagt i matematiske kolonner omkring de større byer; alle forbundet af en beskeden men dog velfungerende infrastruktur. Og selvom der selvfølgelig er sket ændringer med farmene siden dengang, både i størrelse og antal, så er det fortsat forbløffende let at komme ud til dem.

Omujeve Safaris

Et godt eksempel er Omujeve Safaris, hvis farm kun ligger 45 minutter i bil fra lufthavnen i Windhoek! Til sammenligning er der farme i Sydafrika, hvor man godt kan forvente 4-5 timers kørsel fra lufthavnen. Omujeve Safaris tilbyder farmjagter som på alle måder er identiske med farmene i Sydafrika. Man bor på farmen under fantastisk luksuriøse forhold og kan jage i det omkringliggende revir. Her kan både jages namibianske klassikere som Hartmann’s Mountain Zebra, Red Hartebeest og ikke mindst Oryx, men også alle de arter, man kender fra de sydafrikanske farmjagter, som f.eks. Kudu, Impala, Eland, Waterbuck, Duiker mf.
Omujeve råder endvidere over et revir i Kalahari lidt længere mod syd, kaldet Schonbrunn. Med to revirer i to forskellige habitater til rådighed, kan Omujeve Safaris tilbyde et meget stort udvalg af vildtarter og endda til priser, som ikke bare er de samme som i Sydafrika, men i mange tilfælde også billigere. Især hvis man søger ”value for money”, da Namibia stadig er et land med betragteligt mere vild natur end opdyrket land, hvilket både ses og føles.

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser