Bukkebussen - både for erfarne og nye jægere

Skrevet af Rune Fich Wischer d. 21/8-18

Lad bilen blive derhjemme

Når man skal på jagt i udlandet med en gruppe venner, begynder udfordringerne allerede før afrejsen. For hvem skal køre? Ligegyldigt om det bare er til lufthavnen, eller hele vejen til jagtreviret, bliver det altid bøvlet at aftale hvem som skal/kan ligge bil til, hvem som skal køre og hvem som skal med i hvilken bil, hvis man er en større gruppe. Det kan lyder som en lille detalje, men det er altid en kilde til timer og atter timers debat og planlægning mellem deltagerne på en forestående jagt.

Heldigvis er der råd for det! Man kan nemlig bare tage bussen.

Bukkejagt og bustur

Første gang jeg personligt stiftede bekendtskab med at tage bussen på jagtrejser, ligger efterhånden en god del år tilbage, og konceptet lød næsten for godt til at være sandt; man skulle bare indfinde sig på adressen som bussen kørte fra, og sammen med 8-10 andre jægere gik turen mod Polen. Helt slap man for at skiftes med sin jagtkammerat om at skulle køre og om at skulle sove eller finde vej. Nu kunne begge pludselig sove! –Og endda strække benene i den lille bus, uden at skulle holde ind til siden. Når man ikke sov var der god tid til at dele forventninger og jagthistorier med de øvrige medrejsende, og køreturen som ellers normalt bare er noget som skal overstås - uanset om man flyver eller kører selv - blev hurtig en hyggelig og social del af hele jagten.

Nyjæger på bustur

Bustur-jagterne er typisk bukkejagter til Polen i foråret og er et utroligt oplagt valg, hvis man er nyjæger. Dels er bukkejagterne billige, og dels kan man næsten være sikker på succes. Hertil kommer at der er mulighed for at skyde flere bukke og således få nogle erfaringer på bare en forlænget weekend, som ellers ville tage flere år at samle hjemme i Danmark på egen hånd. Ikke mindst fordi man i Polen ledsages af en kompetent skytte under hele jagten og således bliver vejledt sikkert gennem hele jagtens forløb. Dertil kommer de medjægere som man rejser sammen med. Flere af dem vil sandsynligvis være erfarne jægere og under køreturen til Polen er der både tid og ro til at finde svar på alle de spørgsmål man uundgåeligt har som nyjæger. Men andre ord bliver der taget godt hånd om én, og man kan næste ikke tænke sig en bedre og mere kontrolleret start på sit jagtlige virke, end netop en bustur på bukkejagt.

Fast pris eller prisliste?

På en bukkejagt og således også på bustursjagterne, kan man vælge at jage på to måder, nemlig på fast pris, eller efter prisliste. Fast pris betyder, at man køber jagten inklusiv transport, ophold, forplejning og ikke mindst bukke, typisk én pr jagtdag, til en på forhånd aftalt pris. Således ved man præcist, hvor meget turen kommer til at koste på forhånd. Denne løsning egner sig til nyjægerne og naturligvis også mere erfarne jægere, som vil have nogle gode jagtoplevelser. Når man jager efter prisliste, betales et grundbeløb for transport, ophold og forplejning, hvorefter man betaler for bukken/bukkene som man nedlægger efter prisliste, afhængigt af hvor stor en opsats den/de er udstyret med. Hvad der er bedst er op til den enkelte jæger. Personligt jager jeg selv på prisliste, da jeg ikke har det store behov for at skyde mange bukke, men hellere vil ligge min energi og jagttid på at finde én god. Vælger man den samme tilgang som mig, er det naturligvis noget som man på forhånd skal gøre sin jagtudbyder opmærksom på. Deltagerne på en bukke-bustur fordeles over flere revirer med typisk to til seks jægere på hver, hvorfor skytterne har rig mulighed for at tilpasse den enkelte jægers jagt, ud fra dennes ønsker og evner.

På bustur med Diana Jagtrejser

I perioden 10-14 maj 2019 holder Diana Jagtrejser traditionen tro busture til det sydvestlige Polen, hvor de råder over en række revirer som er kendt for særdeles stærke stammer af råvildt. Her er gennemsnitsstørrelsen på de bukker som skydes som en del af fastprisen, særdeles acceptabel. Udover bukkene er det muligt at nedlægge vildsvin efter prisliste. Turen indbefatter transport, 3 dage jagt, ophold, forplejning og 3 bukke uanset størrelse. Prisen for det lander på  DKK 14.995,-. Ønsker man at jage efter prisliste er grundprisen DKK 7.795,-.

Se mere om jagten og trofæafgifter her

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser