Canada kalder!

Jagt på Taiga'en

Lad det være sagt med det samme. Jeg er meget begejstret for jagten i Afrika, i Asien og rundt i Europa. MEN… Der er dog et sted på kloden, som altid vil have min første prioritet, nemlig Taiga’en. Den gigantiske nordlige nåleskov, som stort set strækker sig i et bælte hele vejen rundt om det nordlige halvkugle, lige under trægrænsen, fra Skandinaviens vestkyst, over Ruslands Uralbjerge og videre gennem Sibirien, det nordlige Kina, Mongoliet og Japan, før den tager et spring over Stillehavet og forsætter i Alaska, Canada og det nordligste USA. Vi skal ikke langt tilbage i historien før Danmark og Nordeuropa også var en del af Taiga’en. Idag skal man ikke ret langt op i Sverige, før den nordiske nåle-højskov, begynder at tage sin form.

Måske er det derfor, at netop denne skov virker så tiltrækkende på os nordeuropæere, nemlig at vi som art er evolutionært udviklet af og til Taiga’en gennem tusindvis af år. Vi forstår den bedre end vi gør med andre egne af Kloden, og vi trækkes mod den og dens eventyr. 

Mulighedernes land

Et land er i særdeleshed næsten dækket at Taiga’en, nemlig Canada. Samtidig råder Canada også over en bred vifte af vildtarter, som lever i Taiga’en. Faktisk er der nok flere vildtarter end noget andet land, som dækkes af Taigaskoven. Samtidig har Canada fra et tidligt tidspunkt håndhævet en yderes disciplineret vildforvaltning, som gør jagten tilgængelig og samtidig tillader vildtbestande at styrkes. Mange lande i verden kunne formentlig godt lære noget at hvordan vildtet forvaltes i Canada og i øvrigt også i det nordlige USA.

I dag kan der i Canada jages brunbjørn, sortbjørn, isbjørn, puma, los, withetail, blacktail, sitka, Wapiti, moose, Big Horn sheep, Stone sheep, sneged, ulv, moskus, ren, skovbison og præriebison for blot at nævne nogle af storvildtsarterne. Hertil kommer naturligvis alt småvildtet, herunder bl.a kalkuner og noget af verdens bedste gåsejagt. Der er således muligheder nok at vælge imellem!

Ægte jagt, ægte oplevelser

At jage i Canada er ganske enkelt en oplevelse man som naturmennesker må og skal unde sig selv mindst én gang i livet. Som nævnt er der masser af udfordrende vildt at jage, men det kommer næsten i anden række, for den canadiske natur er ganske enkelt så imponerende, at man under jagten igen og igen må tage sig selv i at have glemt alt om jagt og bare stå og kigge - med et fjollet smil på læben - ud over noget at den smukkeste natur, man kan tænke sig. Samtidig er jagten traditionel. Man bor i en lejr enten bestående af telte eller hytter, og ofte bliver alt maden lavet på bål. Sommetider kan man endda godt forvente, at transporten i reviret sker på hesteryg.

Især forårsjagterne på sortbjørn er en stor naturoplevelse. Her vågner de skovdækkede bjerge fra vinterens snedækkede hvile, og alt natur syntes bare at være på kogepunktet. Selv vejret er som regel stabilt og godt. Det er ikke unormalt med solskinsdage og 20-25 graders varme under forårets sortbjørnejagter, men det afhænger naturligvis også en del af, hvor man jager, og på hvilken tid af foråret jagten foregår, for man kan absolut også opleve det modsatte.

Jagten i Canada er næsten altid pürschjagt, med mindre der er tale om især pumajagerne, hvor man ofte bruger hunde. At jage rundt i Taiga’en og følge lovende spor, som forhåbentlig resulterer i en succesfuld jagt, er nærmest en magisk jagtoplevelse. Det er jagt, når det er allerbedst.

Gode priser og gode mennesker

Et andet godt argument for at tage på jagt i Canada er, at priserne faktisk at ganske rimelige. Nuvel, især bjergfår og store brun- eller isbjørne er ikke billige, men sammenlignet med tilsvarende eksklusive arter fra andre egne af verden, så er det generelle prisniveau faktisk ganske rimeligt, når man tænker på den kolossale jagtoplevelse man får i Canada.

Samtidig er Canada begavet med et begrænset, men dog effektivt og gennemtænkt vejnet og et mylder af små lufthavne, hvilket gør det relativt problemfrit og hurtigt at komme ud i selv meget fjerntliggende egne. Dertil kommer, at canadierne er helt igennem behagelige og troværdige mennesker, hvilket absolut ikke er uden betydning. Jeg har haft fornøjelsen af at jage i Canada flere gange og på alle årstider, og der er ingen tvivl om at jeg snart skal tilbage!

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser