Fuglejagter i Europa

Af Rune Fich Weischer d. 19/6

At rejse ud med haglbøssen bliver i disse år mere og mere populært og således er mulighederne også i konstant udvikling. Man kan naturligvis rejse langt væk, som fx på duejagter til Argentina eller Sydafrika, men generelt må man sige, at Europa er selve epicenteret for fuglejagterne. Ligegyldigt om målet er vilde ænder, høje fasaner, eksklusive grouse eller udfordrende duer, så kan Europa levere og byder samtidig på såvel rimelige priser som kort transporttid. 

England er et fantastisk dueland

Vil man skyde skovduer, eller rettere ringduer som de jo korrekt hedder, så er England meget svær at komme uden om. Intet sted har man formentlig bedre chancer for at opnå en såkaldt ”Red Letter Day”, som dækker over dage hvor en enkelt jæger nedlægger over 100 duer. ”High Volume” duejagterne i England har altid været et tilløbsstykke, men med en bestand af skovduer som er vokset dramatisk i antal i de senere 20 år, har jagten på de fleste revirer aldrig været bedre end den er nu. Om man ønsker at bo på et gods eller på den lokale pub er op til den enkelte, begge dele er en mulighed og under alle omstændigheder er priserne på et niveau, hvor de fleste kan være med. Der arrangeres naturligvis også klapjagter på fasaner på de engelske godser, men her bliver prisen også en ganske anden. Ikke desto mindre vil en traditionel fasanjagt på et engelsk godt være en oplevelse for livet.

Frankrig har en lang tradition for småvildtsjagt

Frankrig var indtil for få år siden et totalt overset jagtland, men er nu, højst fortjent, blevet et meget populært rejsemål for riffeljægerene, fordi jagten er god og velorganiseret, og vejr og forplejning sjældent slår fejl i Frankrig. Desuden er priserne på jagten meget konkurrencedygtig og jagterne lader sig let kombinere med familieferie, da mange af jagtrevirerne ligger enten i-, eller i umiddelbar nærhed af nogle af Europas mest populære feriedestinationer.  

Også når det gælder fuglejagter står franskmændene stærkt med stolte traditioner. Man behøver blot at kaste et blik på, hvor mange af de europæiske fuglehunderacer som har deres udspring i netop Frankrig. Breton, Epagneul Francais, Braque Francais, Braque Bourbonnais mm, for slet ikke at tale om pudlerne, som vi herhjemme bedst kender som selskabshunde, men som i hjemlandet ofte mødes som hårdtarbejdende apportører både til lands og til vands.

Det er typisk godserne som arrangerer fuglejagterne i Frankrig og mange er primært baseret på klapjagter på fasaner. Dog jager man også gerne fasaner, agerhøns, snepper mm. på Walk-Up-jagter i de naturskønne omgivelser, mellem solsikker og vinmarker.

Skotland er halgbøssejægerens paradis

Skotland er et land man simpelthen bare MÅ besøge hvis man er passioneret haglbøssejæger. Grousejagterne er ganske enkelt HELT i særklasse. Ganske vist er de også ganske kostbare, i hvert fald hvis man jager den på klapjagter. Dog kan man mange steder i Skotland jage grouse for stående hund i lynglandskabet, og her er priserne pludselig på et niveau hvor de fleste kan være med. Til gengæld stiller jagterne for stående hund krav til fysikken, da det skotske højland til tider kan være et ret brutalt bekendtskab.

Skotland byder endvidere på noget at det bedste sneppe- og bekkasinjagt som Europa har at byde på.

Ungarn byder på noget af det mest mangfoldige fugleliv

Mange fuglejægere skænker ikke Ungarn en eneste tanke som mulig destination, men det er en stor fejltagelse! Ungarn er formentlig det land i Europa, som har den mest varierede fuglejagt overhovedet. Mest kendt er deres fantastisk velorganiserede godsjagter på fasaner og ænder, men Ungarn byder også på udforende vilde fugle. Langs floden Donau kan man jage vilde ænder, på markerne kan man jage High-Volume duer. Dertil kommer snepper, bekkasiner, vagtler, agerhøns og gæs. Men andre ord har Ungarn alt hvad hjertet kan begære for en fuglejæger!

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser