Jagt på egen hånd

Af: Rune Fich Weischer

 

At jage på egen hånd er spændende og udfordrende, ikke mindst når det gøres i udlandet, hvor man ikke har den samme ”hjemmebanefordel,” som når man jager i sit hjemland. Men love og regler gør det mange gange svært at komme til at jage på egen hånd, men faktisk har Diana Jagtrejser flere destinationer i programmet, hvor det reelt er muligt.

En udfordring

Lad det være sagt med det samme. Med en lokal jagtguide vil man helt sikkert nedlægge flere stykker vildt, og sikkert også større trofæer end man vil gøre, hvis man jager på egen hånd i et stort og for én ukendt revir, men at nedlægge meget vildt og store trofæer er sådan set heller ikke meningen med at jage alene. At jage på egen hånd handler om selv at tage beslutningerne, selv at bedømme forholdene og sidst men ikke mindst selv afkode vildtet og jagten på det. Det handler sagt med andre ord om jagt i sin reneste form. Er du en god og ihærdig jæger, vil din indsats blive belønnet. Er du det modsatte, vil resultatet af jagten ret sikkert også være det modsatte. Når du jager på egen hånd, bliver der stillet krav til dig.

Jeg har altid selv været glad for at jage på egen hånd, og har haft held til at gøre det en del rundt omkring i verden. Med lokale venners hjælp som enten kunne stille et revir til rådighed for mig, eller hjælpe mig med kringlet papirarbejde, hvilket absolut ikke altid har været let, men jeg syntes, at det har været besværet værd, for jagt på egen hånd appellerer i dén grad til mit jagtlige værdisæt. Forstå mig ret. Jeg nedlægger gerne stærke trofæer, også gerne med en guide, og glædes altid over, når det lykkedes. Dog finder jeg bare en usammenlignelig glæde og stolthed, når det lykkedes at nedlægge et stykke vildt i udlandet på helt egen hånd. Sat lidt på spidsen, så vil jeg næsten hellere skyde en kronkalv end en trofæbærende hjort, hvis det var mig selv, som havde fundet og nedlagt kalven, og det var en guide, som havde ført mig til den trofæbærende hjort. Dette postulat er naturligvis en overdrivelse, men tegner et godt billede af, hvad det er, som jagten på egen hånd kan. 

Jagt på egen hånd –nu med let adgang

Som nævnt har jeg jaget en del på egen hånd, men jeg har godt nok også brugt meget tid på at få det lokale papirarbejde på plads, og faktisk er det nok kun omkring halvdelen af de jagter jeg forsøgte at realisere, som rent faktisk blev til noget, fordi lovgivning og tilladelser viste sig at komme i vejen i sidste ende, eller udgifterne viste sig at være for høje.

Derfor er det en kæmpe fordel at slippe for alt det planlægningsmæssige forarbejde, og bare kan nøjes med at glæde sig til sin jagt. Som et af kun få jagtrejsebureauer har Diana Jagtrejser jagt på egen hånd som en fast del af programmet, og mon ikke der kommer flere muligheder til, da der er en stor efterspørgsel på disse jagter.

Skotland

At jage i Skotland er eventyrlig og udfordrende. Det vil de fleste som har prøvet det sikkert kunne nikke genkendende til. Når det så gøres på egen hånd, bliver man virkelig testet. På Crianlarich nord for Glasgow kan man jage kronhjorte og råvildt på egen hånd på 3000 hektar, bestående af blandet skov og højland. Overnatning sker i en hytte i reviret, og man står selv for forplejningen. Mere info: kristina@diana.dk

Nordirland

Også i Nordirland kan der arrangeres jagter uden guide. Jagtens set-up er på mange måde det samme som i Skotland, hvor man bor i en hytte i reviret, men dog med den væsentlige forskel, at det er de eftertragtede sikahjorte, som man kan jage. Mere info: kristina@diana.dk

Tyskland

Tyskland byder på fantastisk mange jagtlige muligheder, og en af dem er bukkejagt på egen hånd. Den tyske jagt byder ikke på den samme vildmarksoplevelse som Nordirland og Skotland, men gør den til gengæld tilgængelig for alle. Man bliver anvist et område, og hvor skydestigerne står af den stedlige Skytte, og så er det ellers op til en selv at skabe jagter derud fra. Overnatning sker på en af de lokale kroer. Mere info: jop@diana.dk

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser